h

1000 extra SSH&-woningen erbij

23 februari 2021

1000 extra SSH&-woningen erbij

Foto: Henk-Jan van der Klis / Creative Commons

De SP is verheugd dat er de komende jaren extra studentenwoningen gebouwd worden door de SSH&. Tot 2030 komen er 1000 extra woningen bij, bovenop de plannen die er nu al zijn. Biljana Markovic, raadslid namens de SP: ‘Extra SSH&-woningen betekent minder verkamering en dat is een goede zaak.’

De SP hamert samen met andere partijen in de gemeenteraad al langer op het uitbreiden van het SSH&-marktaandeel. Nu huurt nog ongeveer de helft van de studenten particulier. Markovic: ‘Op termijn wil de SP af van verkamering. Het leidt tot overlast voor de buurt en tot uitbuiting van studenten, die teveel huur betalen en soms in  brandgevaarlijke panden wonen. SSH&-woningen zijn veilig, goed geïsoleerd en je betaalt er een redelijke prijs voor. Uiteindelijk zijn studenten én hun buren daarmee beter af. Nul verkamering  bereik je niet van vandaag op morgen, maar meer SSH&-woningen de komende jaren is een stap in de juiste richting. Dat juicht de SP dan ook toe.’

Reactie toevoegen

U bent hier