h

Tippelzone pas sluiten na succesvolle hulp voor sekswerkers

28 januari 2021

Tippelzone pas sluiten na succesvolle hulp voor sekswerkers

Er komt een hulpverleningsprogramma voor sekswerkers van de Nijmeegse tippelzone, dat is er op gericht om ze te laten stoppen met tippelen. Sluiting van de tippelzone is een onderdeel van dat hulpverleningsprogramma. SP Nijmegen is blij dat er intensieve hulp gaat komen voor deze kwetsbare doelgroep, maar wil dat de tippelzone alleen gesloten wordt als de aanpak succesvol blijkt te zijn.

Raadslid Maarten Sweep (SP): “We hopen dat het hulpverleningsprogramma gaat werken, dat we over een paar jaar samen tot de conclusie gaan komen dat er geen tippelzone meer nodig is. Maar als het niet werkt dan willen we niet dat deze kwetsbare mensen hun veilige werkplek kwijt zijn. Ze worden dan op straat gezet en staan er weer helemaal alleen voor. Dit gaat voor gevaarlijke situaties zorgen voor de sekswerkers, maar ook voor onveiligheid op de plekken waar de straatprostitutie weer op zal duiken.”

Reactie toevoegen

U bent hier