h

Cadeautje voor huiseigenaren, huurders in de kou

3 december 2020

Cadeautje voor huiseigenaren, huurders in de kou

De gemeente Nijmegen heeft via de Brug laten weten dit najaar een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen en huisisolatie voor Nijmeegse huiseigenaren te organiseren. Deze gezamenlijk actie levert de huiseigenaar een extra cadeautje op van € 40. Huiseigenaren kunnen voor dat bedrag gratis energiebesparende producten kopen. Huurders komen niet aanmerking voor deze actie.

SP-raadslid Biljana Marković, “Voor huiseigenaren is het fijn dat ze gratis verduurzamingsproducten krijgen. Echter de meeste subsidies voor verduurzaming van woningen komt al grotendeels terecht bij de woningeigenaren en hogere inkomens. Waarom alleen de huiseigenaren, en huurders niet? Met deze actie worden de huurders met lagere inkomens opnieuw gepasseerd. De SP-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld over deze actie. De SP fractie is van mening dat huurders óók een cadeautje dienen te krijgen waarmee ze hun huurwoning energiezuiniger kunnen maken. Onder het mom van gelijke monniken, gelijke kappen voor eigenaren én huurders!”.

De volgende vragen zijn gesteld aan het college:

  1. Wat is de reden dat alleen woningeigenaren een kortingscode krijgen voor gratis energiebesparende producten ter waarde van € 40 en huurders niet?
  2. Deelt het college het standpunt van de SP dat deze actie niet eerlijk?
  3. Is het niet vreemd dat het college de huurders niet de gratis mogelijkheid biedt voor energiebesparende maatregelen?
  4. Bent u bereid dit te herstellen en huurders alsnog dezelfde aanbieding te doen als woningeigenaren?

 

Update: Afgelopen woensdag heeft het college in een presentatie over duurzaamheid gemeld dat er per 1 januari een nieuwe regeling komt waarbij ook huurders gratis energiebesparende producten kunnen krijgen.

Reacties

Ik huur een woning van woonwaarts, zij pretenderen dat mijn huis energielabels c heeft. Dat terwijl mijn huis erg tocht erg koud is en er een ketel in hangt die helemaal niet zuinig en oud is. Nu willen ze mij zonnepanelen laten huren voor €2,- per maand per stuk maar ik stook nog op gas dus ik schiet hier helemaal niets mee op!! Wat moet ik doen?

Hallo Frans. Of u de zonnepanelen neemt is aan u zelf. De panelen brengen de energierekening omlaag. Ze produceren elektriciteit, geen gas. Wat ik zelf zou doen is uitrekenen of ze voor meer dan 2 euro aan elektriciteit per maand opleveren. Want als dat het geval is, dan verdient u de zonnepanelen meteen terug.

Reactie toevoegen

U bent hier