h

Eindelijk weer een centrumverbinding voor Aldenhof

12 november 2020

Eindelijk weer een centrumverbinding voor Aldenhof

Foto: SP / SP

De Dukenburgse wijk Aldenhof krijgt eindelijk weer een busverbinding met het stadscentrum. Na drie jaar strijd van bewoners en de SP werd op 10 november bekend dat lijn 331 door de wijk gaat rijden. Het comité Lijn 4 Aldenhof is blij met het nieuws over de terugkeer van een grote bus en rechtstreekse verbinding naar het centrum.

Lijn 331, die nu 8 keer per uur in Weezenhof eindigt, komt in het voorstel twee keer per uur in Aldenhof. ’s Avonds en op zondag blijft het huidige busje van lijn 4 nog wel rijden tussen Aldenhof, station Dukenburg en Lindenholt-Oost. Robertjan van Putten, buurtbewoner en aanvoerder van het comité Lijn 4 Aldenhof, is verheugd met het nieuws. ‘We zijn ontzettend blij dat er nu eindelijk en oplossing is voor de buurt. Het is niet helemaal wat we wilden, want we hebben de verbinding met winkelcentrum Hatert ook graag terug gehad. CWZ was een mooie aanvulling geweest, deze bestemming is eveneens een gekoesterde wens van de groep. Maar de nu geboden oplossing is alvast een enorme verbetering voor de bereikbaarheid van de buurt. Wie overdag naar het centrum of centraal station wil, hoeft niet meer over te stappen of ver te lopen naar een bus die wel rechtstreeks gaat.’

Yurre Wieken, gemeenteraadslid namens de SP en inwoner van Aldenhof, was vanaf het begin betrokken bij het comité. Ook hij reageert positief op het plan. ‘Dit is waar SP en bewoners jarenlang voor pleitten – een directe centrumverbinding en grote stadsbus in plaats van een 8-persoons busje dat geregeld vol zit. Aldenhof was de afgelopen drie jaar de enige wijk in Nijmegen die dat niet had. Dat daar binnenkort verandering in komt, laat maar weer eens zien dat het loont om als buurt in actie te komen.’

Het plan heeft nog wat haken en ogen: om lijn 331 de wijk door te laten gaan met behoud van zoveel als mogelijk bushaltes, zijn er een keerlus een toiletvoorziening nodig. Daarover voeren bewoners nog verder gesprek met de gemeente. Van Putten heeft er vertrouwen in dat het goedkomt. ‘Er moeten nog wat puntjes op de i, maar die centrumverbinding gaat er komen en daar mogen we als buurt trots op zijn.’

Reactie toevoegen

U bent hier