h

Petra Molenaar geïnstalleerd als nieuwe wethouder

3 september 2020

Petra Molenaar geïnstalleerd als nieuwe wethouder

Foto: Marij FeddemA / SP Nijmegen

Op de raadsvergadering van 2 september is Petra Molenaar geïnstalleerd als wethouder. Zij volgt Renske Helmer-Englebert op, die na zes jaar wethouderschap haar functie neerlegt om gezondheidsredenen.

Molenaar (36) was raadslid voor de SP sinds 2014 en werkte tot haar wethouderschap als docent maatschappijleer en decaan in het voortgezet onderwijs in de Achterhoek. Zij neemt de portefeuilles van Helmer-Englebert over: werk & inkomen, armoedebestrijding, ict en faciliteiten.

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Renske Helmer-Englebert bij haar afscheid

De vrijgekomen plek in de raad wordt ingenomen door Yurre Wieken. Wieken (30) was de afgelopen twee jaar fractievolger voor de SP en was eerder raadslid van 2016 tot 2018. In het dagelijks leven is hij fractiemedewerker voor de SP in de Eerste Kamer.

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Reactie toevoegen

U bent hier