h

Huurders uit Nijmegen doen Prinsjesdagoproep

14 september 2020

Huurders uit Nijmegen doen Prinsjesdagoproep

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Huurders uit Nijmegen voeren in aanloop op Prinsjesdag actie om minister Ollongren op te roepen om de huurverhoging terug te draaien. Niet alleen in Nijmegen voeren huurders actie, maar op meerdere plekken in het land staan huurders op voor eerlijke huren, en zeggen 0 is genoeg. ‘In plaats van de dure hoedjes van Prinsjesdag dragen huurders op al deze plekken een petje. Dat is voor ons een manier om te laten zien dat Prinsjesdag moet gaan over gewone mensen,’ zegt Suleha Esen, huurder bij Portaal.

Huurders door het hele land zijn al lange tijd in actie om de huurverhoging terug te draaien. ‘De huren zijn exorbitant gestegen, dit jaar de hoogste verhoging in 6 jaar tijd. Volstrekt asociaal. Huren wordt onbetaalbaar. De SP roept het kabinet op: denk dinsdag niet aan de prinsjes, maar aan de huurders en draai de huurverhoging terug,’ zegt SP gemeenteraadslid Biljana Marković.

De week voor Prinsjesdag lekten plannen van het kabinet uit om verhuurders een korting te geven van 200 miljoen euro op de verhuurderheffing. ‘Het lijkt erop dat de minister bereid is ‘iets’ te doen, maar een oplossing is het niet. Het is maar de vraag  of die korting überhaupt bij huurders terechtkomt’ geeft Biljana Marković aan.

Minister Ollongren van D66 heeft al 3 keer een aangenomen voorstel uit de Eerste Kamer naast zich neergelegd. In plaats daarvan deed zij een ‘moreel appèl’ aan verhuurders om de huren niet te verhogen. Met als resultaat: de grootste huurstijging in de afgelopen 6 jaar.

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Reactie toevoegen

U bent hier