h

Bewoners Mauritssingel bieden petitie aan

4 februari 2020

Bewoners Mauritssingel bieden petitie aan

Foto: Marij Feddema / SP Nijmegen

Bewoners van Lent, verenigd in het comité Rem voor Lent, bieden woensdagavond samen met de Wijkraad Lent een petitie aan in de Nijmeegse gemeenteraad. Zij willen actie van de gemeente tegen de verkeersonveiligheid op en rondom de Mauritssingel.

Sinds afgelopen najaar strijden de buurtbewoners voor een veiligere en schonere straat. SP-gemeenteraadslid Marij Feddema, tevens woonachtig in Lent, is betrokken bij de actie. "Je hoort, ziet en ruikt het als je hier bent: het is hier lawaaiïg, gevaarlijk en vies. Bewoners kunnen amper even luchten of 's zomers lekker met het raam open in de kamer zitten, laat staan in hun eigen tuin. Uit eerdere snelheidscontroles door de politie is gebleken dat er vaak en veel te hard wordt gereden: de maximumsnelheid is 50 kilometer per uur, maar er wordt geregeld 80 gereden – vooral ‘s nachts. "

Bewoners hebben tal van ideeën om de Mauritssingel schoner en veiliger te maken. Zo denken ze aan geluidswanden, flitspalen (over dit laatste beslist het OM, maar daar kan de gemeente dus mee in gesprek gaan) en extra groen in de wijk om de verkeerssnelheid te verminderen. De petitie van de buurt is inmiddels al door ruim 350 mensen getekend, aldus Feddema. “Nu is de gemeente aan zet en moeten er plannen gemaakt worden voor een groene, schone en veilige Mauritssingel.”

Reactie toevoegen

U bent hier