h

Steun voor groene ontmoetingsplaats Neerbosch-Oost

22 januari 2020

Steun voor groene ontmoetingsplaats Neerbosch-Oost

Foto: SP

De Nijmeegse SP-fractie steunt de wens van buurtbewoners in Neerbosch-Oost voor een groene ontmoetingsplaats en natuurspeeltuin bij de nieuw te bouwen basisschool.  De bewoners pleiten voor een speelplaats in plaats van een parkeerplaats.

Gemeenteraadslid Biljana Marković: “Deze bewoners zijn erg betrokken bij hun eigen buurt en leefomgeving. De komst van een natuurspeeltuin verdient steun van de gemeente; ze hebben  maar liefst 922 handtekeningen opgehaald voor hun wens voor een natuurspeeltuin tussen school en de Schalmei”.

De gemeente heeft het buurtcomité laten weten dat achter het parkeerterrein van de school een grote ruimte is, die ingericht gaat worden als natuurspeeltuin.. Marković: “De buurt is blij met deze toezegging, ook is het goed dat de school bereid is een deel van het schoolplein te vergroenen. Maar verder verandert er niet veel. Er wordt maar één strook aan parkeerplaatsen verwijderd. . Liever zien wij net als de bewoners een grote, groene ontmoetingsruimte en natuurspeeltuin. Vaste parkeerplaatsen voor personeel is overbodig. Zeker twintig parkeerplaatsen kunnen op een andere plek in de wijk gerealiseerd worden”. 

De SP-fractie wil in gesprek met het stadsbestuur over het verder inpassen van de wensen van de buurt.

Reactie toevoegen

U bent hier