h

Systeem meettijd op de schop

26 november 2019

Systeem meettijd op de schop

Foto: SP

Wat de SP betreft gaat het huidige meettijdsysteem voor sociale huurwoningen flink op de schop. De tijd dat iemand in een gemeente (of Entreegebied) woont moet leidend worden, niet alleen maar de inschrijftijd bij Entree.

Raadslid Biljana Marković pleitte hier onlangs voor in de gemeenteraad. De meettijd is nu de inschrijftijd of de woonduur op het laatste adres van inschrijving. Huurders van een corporatiewoning die na 1 januari 2013 zijn verhuisd kunnen hun oude meettijd meenemen. Markovic: "Dat leidt tot hele rare en onrechtvaardige situaties: Iemand die 20 jaar in een sociale huurwoning heeft gewoond en in 2010 is verhuisd heeft nu 10 jaar meettijd. Iemand die 25 jaar in een sociale huurwoning heeft gewoond en in 2015 is verhuisd heeft nu 30 jaar meettijd. Iemand die 30 jaar in een koopwoning heeft gewoond, en na scheiding zich aanmeld voor een huurwoning heeft 30 jaar meettijd. Heeft die persoon na de scheiding 1 jaar op een kamer gewoond op een ander adres, dan is de meettijd opeens maar 1 jaar. Dit soort verschillen is echt aan niemand uit te leggen. Daarom wil de SP het criterium meettijd veranderen. De tijd dat iemand in een gemeente (of het Entreegebied) woont bepaalt voortaan de meettijd. Voor mensen die van buiten het Entreegebied komen, geldt de inschrijftijd.”

De SP wil ook dat seniorencomplexen weer het label seniorenwoning terugkrijgen als bewoners hierom vragen. Voorbeelden zijn de Rentmeesterlaan, Nocturnestraat en de Wolfskuilseweg. Ouderen kunnen daarmee rustig genieten van hun oude dag. Bij onvoldoende belangstelling van huurders uit de categorie 55+ vervalt de leeftijdseis voor de toelating.

Reactie toevoegen

U bent hier