h

Streep door plannen biomassacentrale West, SP verheugd

6 november 2019

Streep door plannen biomassacentrale West, SP verheugd

Foto: Matthias van Hunnik

ENGIE ziet af van de plannen voor een biomassacentrale in Nijmegen-West. De SP, die net de actie ‘Schone Lucht voor Nijmegen West’ was begonnen, is blij met de overwinning. Gemeenteraadslid Marij Feddema: “Ontzettend mooi dat bewoners van Nijmegen-West en Weurt straks niet hoeven te lijden onder een vervuilende en stinkende biomassacentrale.” 

De afgelopen dagen ging de SP in gesprek met bewoners van Nijmegen-West, onder andere in ‘t Waterkwartier. Feddema: “De mensen die er al van gehoord hadden reageerden overwegend negatief. Anderen wisten nog van niets: de buurt is door ENGIE niet goed betrokken bij de plannen. Een biomassacentrale lijkt heel duurzaam, maar leidt tot stankoverlast en stoot meer CO2 uit dan een steenkolencentrale. Dat kan nooit de bedoeling zijn, en dat ziet inmiddels gelukkig ook een meerderheid van de gemeenteraad in.” 

Nadat de SP acties aankondigde, meldden GroenLinks en D66 afgelopen maandag opeens in de krant dat ook zij weinig heil zagen in een biomassacentrale. Daarmee is er, samen met SP en een groot deel van de oppositie een ruime meerderheid in de raad die geen biomassacentrale wil in West.

Eerder kondigde de SP aan bij de raadsvergadering van 27 november een voorstel in te dienen om biomassa volledig uit te sluiten in het omgevingsplan voor Nijmegen-West. Dat gaat wat Feddema betreft gewoon door: “ENGIE heeft het nu twee keer geprobeerd. In 2017 kwam de rechter tussenbeide, nu steekt de raad er een stokje voor. Laten we doorpakken en voor de toekomst vastleggen dat er geen biomassacentrale komt in West. En wat ons betreft komt die nergens in Nijmegen."

 

Reactie toevoegen

U bent hier