h

Huurders ‘Jerusalem’ stellen woonmanifest op: geen hogere woonlasten of een kleiner huis

21 november 2019

Huurders ‘Jerusalem’ stellen woonmanifest op: geen hogere woonlasten of een kleiner huis

Foto: Jeroen Kolkman / SP Nijmegen

Dezelfde woonlasten en géén verdubbeling huur, dezelfde grootte woning bij nieuwbouw, geheel verwarmde woningen én een eerlijke stemming. Dat zijn de belangrijkste wensen van huurders in de  Nijmeegse buurt Jerusalem. Hun woonmanifest, opgesteld door bewoners met steun van de Nijmeegse SP, is bedoeld als antwoord op de nieuwbouwplannen van wooncorporatie Talis.

Wooncorporatie Talis is bezig met het ontwikkelen van nieuwbouwplannen voor de Jerusalem buurt in de Nijmeegse wijk Heseveld. Bewoners maken zich zorgen nu Talis steeds meer bekend maakt over de plannen en de gevolgen voor de huurders. Huurprijzen die met minstens 30% stijgen, huizen die kleiner worden en geen verwarming krijgen in bovenverdieping. Bewoners zijn ontevreden over deze zaken. 

Op een drukbezochte bewonersavond eind oktober spraken zij zich dan ook uit voor de eisen die de aanzet zijn geweest tot het woonmanifest. Over de plannen van Talis zal later gestemd gaan worden door de bewoners. Om plannen door te laten gaan is een meerderheid van 70% van de huurders een wettelijke vereiste. De bewoners hopen op een eerlijke stemming en stellen een notaris en buurtbewoner om dit te garanderen. Binnenkort zullen de bewoners het Woonmanifest aan gaan bieden aan verhuurder Talis.

Reactie toevoegen

U bent hier