h

Huurders en Sinterklaas met ‘schoen, wortel en verlanglijstje’ naar Talis

29 november 2019

Huurders en Sinterklaas met ‘schoen, wortel en verlanglijstje’ naar Talis

Foto: Biljana Markovic / SP Nijmegen

 Samen met Sinterklaas hebben vanochtend bewoners van de Nijmeegse buurt Jerusalem hun woonmanifest aangeboden aan wooncorporatie Talis. “Vol verwachting” en met de oproep “O kom er eens kijken” overhandigden ze verhuurder Talis het massaal ondertekende manifest. Huurders hebben een aantal eisen bij renovatie dan wel nieuwbouw van de buurt: geen hogere woonlasten, geen kleiner huis én een goed verwarmd huis.

Huurders hadden reden genoeg om met ‘schoen, wortel en verlanglijstje’ naar Talis toe te gaan. Verhuurder Talis is al jaren bezig met plannen voor de wijk Jerusalem, en willen nieuwbouw gaan neerzetten. Over het nu bekende deel van de plannen maken veel bewoners zich grote zorgen. De huurprijs stijgt met gemiddeld 30%, de woningen worden kleiner en op de bovenverdieping komt geen verwarming. Het woonmanifest is dan ook massaal getekend door de buurt.

Foto: Biljana Markovic / SP Nijmegen

Talis heeft het woonmanifest aangenomen, en hebben toegezegd in december met een reactie te komen en de plannen voor de buurt dan nader te presenteren. De buurt krijgt sinds zomer 2018 steun van de Nijmeegse SP. SP-gemeenteraadslid Biljana Markovic was vanochtend mee naar Talis, en zet zich in voor de eisen van de buurt.    

Reactie toevoegen

U bent hier