h

Succesvolle actie bewoners Transvaalstraat

4 oktober 2019

Succesvolle actie bewoners Transvaalstraat

Foto: Paula van Dijnen / SP Nijmegen

Dat gezamenlijk actievoeren het verschil kan maken is ook in de Transvaalstraat weer gebleken. In februari haalde een groep bewoners, met SP ondersteuning, verhaal bij hun wooncorporatie Portaal. Hun klachten: tocht, vocht, slechte isolatie van hun huizen en beroerde communicatie door Portaal. Zes maanden later zijn de eerste onderhoudswerkzaamheden gepland, ligt er een plan om ook de daken verder te isoleren en verloopt de communicatie met Portaal prettig.

Rond de jaarwisseling ontving de SP Nijmegen signalen over slecht onderhoud van woningen in de Transvaalstraat. Na huis aan huis bezoeken kwamen we er achter dat er structureel achterstand in het onderhoud was bij deze huizen. De meest gehoorde klachten gingen over tochtende deuren, slechte ventilatie en vocht in de huizen en zeer moeilijk warm te krijgen huiskamers. We hebben daarna samen met de bewoners tijdens een goed bezochte bijeenkomst een ‘plan de campagne’ gemaakt. Dit resulteerde in het aanbieden van een buurtpetitie door de bewoners aan hun verhuurder Portaal.

Foto: Paula van Dijnen / SP Nijmegen

Portaal bleek de boodschap goed begrepen te hebben want al snel kwamen zij met een plan voor het onderhoud. In de periode juni – juli is één huis als voorbeeld aangepakt. Andere bewoners konden hier een kijkje nemen om te zien wat er voor hun woning op stapel staat. Ook bewoonster Suleha Esen stond versteld van de snelheid. “We hebben met onze actie duidelijk indruk gemaakt, want het is erg snel gegaan nadien. Waarschijnlijk ook door de inbreng van de SP. Alle lof voor hun inzet.” In de periode oktober- november wordt de rest van de huizen in de straat verbeterd. Later staat ook de vervanging van de daken op het programma. Bewoner Frits Diersman hierover: “We waren heel blij met de hulp van de SP. Samen hebben we echt iets in beweging gekregen. En zijn tevreden met het resultaat tot nu toe”.

Jeroen Kolkman was als bestuurslid van SP Nijmegen betrokken bij de actie. “Uiteraard zijn we hier als SP heel blij mee en feliciteren de bewoners met dit mooie resultaat. We blijven de ontwikkelingen de komende tijd volgen. En zo blijkt maar weer: actievoeren helpt!”

Reactie toevoegen

U bent hier