h

Iedere wijk verdient een speelveldje

3 juli 2019

Iedere wijk verdient een speelveldje

Foto: SP

Afgelopen week kregen ouders van basisschool De Buut in Nijmegen-Oost het bericht dat het door hun kinderen zo geliefde speelveldje bij school moet verdwijnen. De gemeente Nijmegen had klachten binnen gekregen van omwonenden over geluidsoverlast en voelde zich genoodzaakt om hier naar te handelen. Inmiddels is de gemeente hierop terug gekomen en is er toegezegd dat ze nogmaals om tafel gaan met buurtbewoners, school en klagenden. De SP is blij dat verwijdering van het veld voor nu van tafel is, maar heeft toch nog wat kritische vragen voor het gemeentebestuur over de gang van zaken.

SP-raadslid Petra Molenaar: "Speelveldjes zijn belangrijk voor een buurt. Het zijn plekken waar kinderen elkaar ontmoeten en samen sporten. Wij zien het veldje bij basisschool de Buut dan ook het liefst worden behouden. Vooral ook omdat het een van de weinige plekken is waar kinderen uit de buurt heen kunnen om te spelen en sporten. Graag horen wij van het college of en zo ja, welke alternatieven er zijn, zodat het speelveldje kan blijven bestaan.”

Ouders van de leerlingen en buurtbewoners die geen problemen hebben met het speelveldje zijn inmiddels een petitie gestart die nu al meer dan 3700 keer ondertekend is. Ook komen zij woensdag met hun kinderen in optocht naar het stadhuis om hun geluid te laten horen. Molenaar: “Fantastisch dat deze kinderen opkomen voor hun eigen speelveldje. Als SP zullen we ze trakteren op Kanjer-koeken, want kanjers zijn het!”.

De Tweede Kamer gaat over de wet- en regelgeving omtrent geluidsoverlast die van toepassing is op de situatie in Nijmegen. Daarom stelt SP-Kamerlid Peter Kwint samen met een ander Kamerlid vragen aan de minister van Onderwijs. 

Reactie toevoegen

U bent hier