h

Busreizigers Aldenhof komen zelf met adviesrapport voor eerlijk OV in Nijmegen Dukenburg

10 mei 2019

Busreizigers Aldenhof komen zelf met adviesrapport voor eerlijk OV in Nijmegen Dukenburg

Foto: Marloes Piepers / SP Nijmegen

Onder het motto van “Eerlijk zullen we alles delen”, presenteert Comité Bus Aldenhof zelf een adviesrapport voor een betere en eerlijkere verdeling van de buslijnen in hun stadsdeel Dukenburg. Deze overhandigen ze komende zaterdag aan de politieke partijen die in Gelderland bezig zijn een nieuw provinciebestuur te vormen, en later ook aan de gemeente Nijmegen en de vervoerder Breng. Het comité wil met dit adviesrapport een einde maken aan het “rondjesdraaien, doorsturen en kastje-muurpolitiek” van deze drie betrokken instanties. Met een andere verdeling van de buslijnen in stadsdeel Dukenburg, heeft straks iedere wijk weer een verbinding met het stadscentrum en/of winkelcentrum Hatert of het ziekenhuis CWZ.

Robertjan van Putten, een van de mensen van het actiecomité: “Als we iets willen veranderen, dan moeten we het zelf opeisen. Wij grijpen ieder moment aan om te gaan voor goed openbaar vervoer in ons stadsdeel Dukenburg en onze wijk Aldenhof. Met onze alternatieven willen we weer een voet tussen de deur zetten.”

Van Putten maakt zich zorgen over de glijdende schaal naar beneden van het OV in Nijmegen; “Vervoerder Breng krijgt van de meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad vrij spel om buslijnen te laten verdwijnen uit de wijken. Met BrengFlex als duurbetaald alternatief, met een hoge ritprijs voor de reiziger, zo’n €25,- subsidie per rit en gebruiksongemak voor senioren. De Nijmeegse raad, die ons vorig jaar nog vrijwel unaniem steunden voor een betere bus voor Aldenhof, maakten een draai en laten onze wijk barsten. OV is voor ons nog altijd in eerste instantie van sociaal belang, dan van milieu belang en als laatste van economisch belang. De meerderheid van de Nijmeegse raad ziet nog maar amper het sociale belang van OV.”

Komende zaterdag bezoekt het comité het Gelderse Provinciehuis waar de onderhandelende partijen bewoners ontvangen en vragen mee te denken over Gelderland. Van Putten en andere bewoners uit Dukenburg gaan de politieke partijen vragen om hun verkiezingsbeloften ook in te lossen. Die hebben tijdens verkiezingsdebatten allemaal beloofd dat er meer geld naar OV zou gaan.

De bewoners van Aldenhof strijden al sinds december 2017 voor een betere busverbinding, en zijn daarbij vanaf het begin gesteund door de Nijmeegse SP.

Reactie toevoegen

U bent hier