h

Huurders vragen Portaal om “een warme woning”

28 februari 2019

Huurders vragen Portaal om “een warme woning”

Foto: SP

Een groep bewoners van de Transvaalstraat uit de wijk Heseveld in Nijmegen heeft een petitie over het onderhoud van hun huizen aan Portaal overhandigd. Ze vroegen namens de hele straat hun verhuurder om “een warme woning”: goede isolatie, nieuwe deuren en duidelijke en snelle communicatie over onderhoud en reparatie. Bewoners zijn samen met de Nijmeegse SP de afgelopen weken in actie gekomen, en donderdagochtend vroegen ze Portaal om nu echt eens werk te maken van renovatie van de huizen. Verhuurder Portaal heeft de petitie in ontvangst genomen. Huurders krijgen binnenkort een reactie.  

Al in 2008 kondigde Portaal bij de bewoners aan de isolatie te willen aanpakken en te verbeteren. “De brief die Portaal ons in 2008 stuurde heb ik nog steeds bewaard. Het is nu 2019, en er is de afgelopen jaren niets aan gedaan! Wij betalen iedere maand de huur, dan is een warm huis niets te veel gevraagd. De hoogste tijd dat ook Portaal hun belofte na gaat komen.”, aldus een van de huurders uit de Transvaalstraat. Portaal nam donderdagochtend de petitie in ontvangst, en hebben toegezegd snel met een schriftelijke reactie te komen.

Volgens de huurders is er sinds 2008 weinig gedaan aan de woningen in de Transvaalstraat. De bewoners hebben dan ook weinig vertrouwen in nieuwe aankondigingen van onderhoud dat op stapel staat. De woningen voldoen niet aan hedendaagse eisen voor isolatie en de energiekosten zijn voor sommige bewoners torenhoog. Met hun petitie, getekend door vrijwel alle huurders, leggen ze bij Portaal drie wensen neer: goede isolatie, nieuwe deuren en duidelijke en snelle communicatie over onderhoud en reparatie. 

Reactie toevoegen

U bent hier