h

Huurders nodigen Portaal uit voor “kijkmiddag in Meijhorst”

5 februari 2019

Huurders nodigen Portaal uit voor “kijkmiddag in Meijhorst”

Foto: SP

Huurders uit de Dukenburgse wijk Meijhorst nodigen Portaal uit voor een “kijkmiddag” om zelf de situatie te komen bekijken. Tijdens dat bezoek willen ze met hun verhuurder in gesprek gaan over het chaotische verloop van de renovatie van hun woningen, en laten zien wat er aan de hand is. Vorige week kreeg de buurt een nieuwsbrief van Portaal, die reageerde op een brief met vragen van huurders. “Portaal gaat niet in op onze vragen. Ze herhalen de mooie praatjes en plaatjes, maar lijken blind voor de praktijk. Daarom nodigen we ze uit om te komen kijken.” Aldus Hüriye Hun, een van de huurders. Huurders krijgen steun van de Nijmeegse SP in hun acties naar Portaal.

Huurders stapten eerder deze maand naar het kantoor van Portaal met hun vragen en verhalen. Zo willen ze een reactie van Portaal over het uitlopen van de werkzaamheden, de afwerking en de beschadigingen. Ook geven huurders aan van tevoren niet geïnformeerd te zijn over een paar nadelen na de renovatie: beperkt warm water, het niet zelf kunnen instellen van de maximale temperatuur in de woning en de afwerking van de vloeren bij de voor- en achterdeur. 

Sinds afgelopen juli de werkzaamheden begonnen, regent het klachten in de wijk. Zo lopen de werkzaamheden enorm uit en wordt er slordig me de woningen omgesprongen. Huurder Leon Scanlon kan erover meepraten: “Mijn huis, waar ik moet leven, is omgetoverd tot bouwput. Ik moet er de hele tijd achteraan rennen om te voorkomen dat mijn vloer geruïneerd wordt. Op een gegeven moment werd er geboord door mensen die helemaal niet met een boor om kunnen gaan en dit ook toegaven, maar de juiste mensen waren er niet dus moest het maar zo. Niet dat ik het die jongens zelf kwalijk neem, ze moeten onder onredelijke tijdsdruk werken. Dat krijgen bewoners ook van hen te horen. Portaal wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.”

Huurders waar de verbouwing al min of meer klaar is, want er wordt door sommigen nog steeds op schadeherstel gewacht, komen voor andere onaangename verrassingen te staan. Hüriye Hun: “Mijn vloer is langer, door de extra laag om de woning. Het gat is opgevuld met een plankje en een mat, terwijl hij gewoon hoort door te lopen tot de deur. Ook loopt de plank ongelijk met de vloer, waardoor je met een beetje pech valt als je slecht ter been bent. Dit soort zaken is ons niet verteld toen wij tekenden voor het sociaal plan, anders had ik daar ook nooit mee ingestemd.”

In Meijhorst worden 132 woningen gerenoveerd volgens het principe ‘nul-op-de-meter’ (NOM). Ze krijgen een isolerende ‘schil’ om de buitengevel en een grote warmtepomp waardoor ze volledig van het gas afgaan.

Reactie toevoegen

U bent hier