h

Comité “#ZandErover” nodigt Nijmeegse politiek uit in Lent

15 februari 2019

Comité “#ZandErover” nodigt Nijmeegse politiek uit in Lent

Foto: SP / SP

Bewoners van Lent hebben zich verenigd in comité #ZandErover met als doel om zandtransport door de Lentse straten te voorkomen. Het comité heeft alle Nijmeegse politieke partijen uitgenodigd voor een bezoek aan Lent op woensdag 27 februari. #ZandErover vindt de geplande route van het zandtransport naar de Stelt over de Vrouwe Udasingel en de Turennesingel veel te gevaarlijk. Ze doen een beroep aan de Nijmeegse gemeenteraad om te kiezen voor een alternatieve en verkeersveilige route. De Nijmeegse SP-fractie zal hiervoor pleiten in de gemeenteraad.

Donderdag 7 februari is tijdens een buurtbijeenkomst het comité #ZandErover opgericht. Deze groep, bestaande uit bewoners en Wijkraad Lent, maakt zich grote zorgen over de vele vrachtwagens die dwars door Lent gaan rijden. Op de route zijn meerdere rotondes, kruisingen met voorrangsfietspaden en toegangswegen naar vier nabijgelegen scholen, een wijkcentrum en sportvelden. Volgens bewoners is de verkeersveiligheid nu al in het geding. Het comité #ZandErover stelt voor om de vrachtwagens via de Mauritssingel en dan linksaf voor de Waalbrug langs naar ontwikkelgebied de Stelt te laten rijden.

Als het aan de gemeente Nijmegen ligt rijden er binnenkort, gedurende ongeveer 10 weken, iedere 5 minuten, grote vrachtwagens met zand door Lent. Deze vrachtwagens gaan ongeveer 70.000 m3 zand vervoeren naar het nieuw te ontwikkelen gebied de Stelt (nabij de Waalbrug en de Waal). Dit zand is nodig om het gebied op te hogen voor woningbouw. De gemeente heeft al laten weten het transport niet te laten rijden tijdens de aanvangs- en sluitingstijden van de basisscholen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier