h

Bewoners Transvaalstraat willen warme woningen

27 februari 2019

Bewoners Transvaalstraat willen warme woningen

Foto: SP

Bewoners van de Transvaalstraat in Nijmegen overhandigen komende donderdag aan woningcoöperatie Portaal een petitie met hun wensen over onderhoud aan de woningen in de straat. Met hun petitie leggen ze bij Portaal drie wensen neer: goede isolatie, nieuwe deuren en duidelijke en snelle communicatie over onderhoud en reparatie. Bewoners klopten aan bij SP Nijmegen met klachten over tocht, vocht en schimmel. Na buurtonderzoek bleek de isolatie van de woningen al jaren niet meer te voldoen. Ook hebben bewoners last van kromtrekkende deuren en vragen ze Portaal om betere en snellere communicatie over onderhoud aan de huizen.

Samen met bewoners ging de SP in februari in de Transvaalstraat langs de deuren. Ze schrokken van de verhalen die ze hoorden. “In de winter is er een temperatuurverschil van meer dan 10 graden tussen de woonkamer en de keuken. Er valt gewoon niet tegen op te stoken”, aldus een buurvrouw. Een moeder van jonge kinderen gaf aan dat ze in haar hoekwoning de bank niet tegen de buitenmuur kan plaatsen vanwege de kou die daar doorheen slaat. Andere buurtbewoners vertelden over lekkages, vochtige muren en tochtige deuren. In totaal staan er in de Transvaalstraat 53 huurwoningen van Portaal. 

Al in 2008 kondigde Portaal bij de bewoners aan de isolatie te willen aanpakken en te verbeteren. Sindsdien is er niets gebeurd. De bewoners hebben dan ook weinig vertrouwen in nieuwe aankondigingen van onderhoud dat op stapel staat. De woningen voldoen niet aan hedendaagse eisen voor isolatie en de energiekosten zijn voor sommige bewoners torenhoog. Met hun petitie, getekend door vrijwel alle huurders, leggen ze bij Portaal drie wensen neer: goede isolatie, nieuwe deuren en duidelijke en snelle communicatie over onderhoud en reparatie.

Reactie toevoegen

U bent hier