h

Klachten van busreizigers Dukenburg over “rammelbak”

25 januari 2019

Klachten van busreizigers Dukenburg over “rammelbak”

Foto: SP

De Nijmeegse SP stelt vragen aan het stadsbestuur over de toegankelijkheid van de bussen die door Breng worden ingezet om lijn 4 te rijden. Reizigers uit de wijk Aldenhof hebben zich bij de SP gemeld met hun zorgen en klachten over het materiaal dat Breng op deze lijn inzet. Met regelmaat rijdt er een bus die niet goed toegankelijk is met een kinderwagen, rolstoel of rollator. Reizigers noemen het de “rammelbak”, omdat in- en uitstappen lastig gaat en vaak gepaard gaat met struikelen en stoten. De SP wil dat Breng zich aan de afspraak houdt dat alle bussen in Nijmegen goed toegankelijk zijn voor alle reizigers.

Tijdens de kerstvakantie was de Breng bus twee weken uit de running. Ter vervanging liet Breng een taxibus rijden tussen Aldenhof, station Dukenburg en Lindenholt-Oost. Matthias van Hunnik, gemeenteraadslid namens de SP: “Reizigers trekken terecht aan de bel. Het is een harde eis dat alle bussen in het openbaar vervoer in Nijmegen goed toegankelijk zijn voor iedereen. Over deze vervangende bus, die best vaak ingezet moet worden, zijn bij de SP klachten binnengekomen. Mensen met een rolstoel of kinderwagen kunnen niet of lastig mee. De chauffeur moet de bus uit om de achterdeuren te openen, en een oprijplank uit te leggen. De achterste passagiersstoelen moeten eruit en de passagiers ook. Kinderwagens worden langs de passagiersstoel naast de ingang gewurmd.”

Yurre Wieken, kandidaat-Statenlid van de SP en woonachtig in Aldenhof, ziet nog een probleem met de vervangende bus: “De vervangende bus heeft geen vaste OV-scanner, maar een los apparaat, lastig te bedienen en in te stellen door de chauffeur. Een gratis ritje is leuk, maar hierdoor wordt er geen goede registratie van het aantal reizigers bijgehouden, wat voor de provincie weer reden is om te zeggen dat bijna niemand gebruik maakt van lijn 4.”

Reactie toevoegen

U bent hier