h

Wijk Aldenhof nodigt politici uit: “Steun voor onze bus, pronken met onze buurt”

26 oktober 2018

Wijk Aldenhof nodigt politici uit: “Steun voor onze bus, pronken met onze buurt”

Foto: SP

Politieke partijen uit Gelderland hebben een uitnodiging ontvangen van het actiecomité Bus Aldenhof, om een bezoek te brengen aan de buurt. Het comité gaat de Gelderse politici rondleiden in Aldenhof en ze het belang van een goede busverbinding laten zien. Bewoners uit Aldenhof, samen met SP Nijmegen verenigd in een comité, doen een oproep aan de Gelderse politiek. Ze vragen of lijn 4 een grotere lus kan rijden, zodat er een rechtstreekse verbinding is naar de winkels en wijkmarkt in Hatert en het CWZ Ziekenhuis. Op woensdag 14 november neemt de Provinciale Staten van Gelderland een besluit over een voorstel van de Gelderse SP om deze wens van de buurt te realiseren.  

Foto: SP

Robertjan van Putten, een van de actievoerders van het comité; “Ondanks onze vele verbetervoorstellen en acties, flinke scheuten water bij de wijn en vele inspraakmogelijkheden bij diverse betrokken partijen dreigt er voor de nieuwe dienstregeling niets te verbeteren. Ons meest recente voorstel is heel simpel: maak met onze bus een grotere lus. Wij vragen enkel om de verlenging van ons pendelbusje met slechts 4 bushaltes zodat wij weer naar Hatert kunnen en als bonus het ziekenhuis CWZ.”

Gedeputeerde Bieze (VVD) is uiteindelijk verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Gelderland, en zij is niet voornemens de wens van de buurt te steunen. Daarom vraagt de buurt nu om steun van de Gelderse politieke partijen in de Provinciale Staten. Van Putten; “We zullen vol trots onze wijk laten zien. In Aldenhof is cultureel centrum de Lindenberg, trainingscentrum Michi en een grote natuurspeeltuin. We laten zien dat Aldenhof geen wijk is die vergeten mag worden.”

Sinds december 2017 is Aldenhof verstoken van een goede buslijn. Lijn 4, die eerst vanuit Aldenhof van Hatert naar het centrum reed, is sindsdien gedegradeerd tot 8-persoons pendelbusje dat niet verder rijdt dan station Dukenburg en Lindenholt. In het voorjaar heeft het bewonerscomité zelf een alternatief voorstel ingediend: ze willen niet terug naar de oude situatie, maar wel een betere pendelbus met een extra grote lus, dus doortrekking naar Hatert en CWZ. Gedeputeerde Bieze (VVD) is niet voornemens de wens van de buurt te steunen, en daarom vraagt het comité de politieke partijen om steun.

Reactie toevoegen

U bent hier