h

SP steunt stakende werkers metaalsector

21 juni 2018

SP steunt stakende werkers metaalsector

Foto: Actiebijeenkomst FNV

Afgelopen woensdagmorgen kwamen de werkers van onder meer Smit Transformatoren, Hyster-Yale, Lincoln Smitweld, Aurubus en andere bedrijven bij elkaar in het Goffertstadion. Zij stakten die dag omdat de werkgevers wel aan de cao-onderhandelingstafel verschijnen, maar daar op geen enkele manier laten blijken serieus te willen onderhandelen. De eisen van de werkers zijn niet meer dan terecht: meer loon, zeggenschap en werkzekerheid.

Bart Linssen, voorzitter van SP Nijmegen, was deze morgen aanwezig om de stakers te steunen. Linssen: ‘De mensen die ik sprak hebben het over het hart voor de techniek, het product en het bedrijf. Maar bij hun bazen merken ze dat het alleen maar om het winst gaat. Bij sommige bedrijven waar werd gestaakt wordt wel 150.000 euro winst gemaakt per werker, vertelde een vertegenwoordiger van FNV. En dan nog houdt men de hand op de knip. Geen wonder dat de algemene ontevredenheid onder deze mensen stijgt. Zij laten nu weten: wij willen gehoord worden. Nu vandaag zo veel metaalwerkers zijn gaan staken, zijn de bazen vast wakker geworden. Want dit voelen ze in de portemonnee. Hoogste tijd dat zij de cao-onderhandelingen serieus gaan nemen.’

Reactie toevoegen

U bent hier