h

Vragen SP over brandveiligheid seniorencomplex de Meiberg

24 mei 2018

Vragen SP over brandveiligheid seniorencomplex de Meiberg

De SP heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de brandveiligheid van wooncomplex de Meiberg in de Meijhorst. In de tv-uitzending van Zembla op 23 mei was te zien hoe er vragen gesteld worden bij de veiligheid van de isolatie die aan de buitenkant van het gebouw is geplaatst. Inmiddels is ook gebleken dat de isolatie die gebruikt is bij de Meiberg niet voldoet aan de vergunning die destijds is afgegeven. De SP wil weten wat het college gaat doen om te zorgen dat de Meiberg zo veilig wordt als is afgesproken in de vergunning.

De SP wil ook weten of er meer gebouwen in Nijmegen zijn die op deze manier geïsoleerd zijn en vraagt zich af of er extra controles nodig zijn. SP-gemeenteraadslid Matthias van Hunnik:” Er is blijkbaar een andere, brandbaardere soort isolatie gebruikt dan is afgesproken. De woningcorporatie geeft in de Gelderlander toe dat daar dingen mis zijn gegaan. Blijkbaar komt dat wel vaker voor. Dat baart ons zorgen. Het isoleren van gebouwen vanaf de buitenzijde neemt de laatste jaren een flinke vlucht vanwege de duurzaamheidsslag die we willen maken in onze stad. Maar daarbij is het wel zaak dat de veiligheid van bewoners voorop staat. De gemeente moet daar scherp op toezien!”

De SP heeft daarom de volgende vragen:

  1. Hoe beoordeelt het college de veiligheid van de Meiberg op dit moment?
  2. Gaat de gemeente Nijmegen de ODRN de opdracht geven op het handhaven van de vergunning waarin ander materiaal staat gespecificeerd dan is gebruikt?
  3. Kan het college of de ODRN aangeven of er meer gebouwen in Nijmegen op deze manier geïsoleerd zijn?
  4. Is het college bereid om de ODRN deze gebouwen te laten controleren of ze voldoen aan de eisen uit de vergunning?
  5. Hoe beoordeelt het college het beleid van de ODRN om steekproefgewijs te controleren of er voldaan wordt aan de vergunning?
  6. Is het college van mening dat er voldoende capaciteit is om te handhaven op brandveiligheid bij wooncomplexen?
  7. Wat gaat het college doen om te zorgen dat de bewoners van de Meiberg in een veilige gebouw wonen zoals afgesproken in de vergunning?

Reactie toevoegen

U bent hier