h

SP start wijkonderzoek in Jerusalem

22 mei 2018

SP start wijkonderzoek in Jerusalem

Foto: SP

Afgelopen zaterdag is SP Nijmegen een buurtonderzoek gestart in het deel van Heseveld dat ook wel bekend is als Jerusalem. De socialisten startten het onderzoek na een eerder bezoek aan de wijk, waarbij bewoners aangaven al jaren te wachten op duidelijkheid van wooncorporatie Talis over de plannen voor de huurwoningen. Ook klopten de afgelopen weken enkele buurtbewoners aan bij de hulpdienst van de afdeling.

Afdelingsvoorzitter Bart Linssen: ‘Waar mensen jaren in onzekerheid worden gehouden over hun woning zet dat gemeenschappen onder druk. In Jerusalem is dat ook zichtbaar. Je ziet overal achterstallig onderhoud. Nieuwe bewoners geven aan de tuin niet op te knappen, omdat er een grote kans is dat de woning wordt gesloopt. Bewoners geven aan al jaren te wachten met behangen en schilderen. Inmiddels wachten bewoners al zes jaar op duidelijkheid. Dat is gewoon te lang. Veel bewoners geven dan ook aan geen vertrouwen meer te hebben in Talis. Ondertussen gaat de huur wel weer gewoon omhoog dit jaar.’

De komende weken rondt de SP het onderzoek af. Bewoners die hun verhaal kwijt willen, kunnen mailen naar nijmegen@sp.nl, of een brief achterlaten bij Molenweg 95, het afdelingspand van de SP dat om de hoek van de buurt ligt.

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier