h

Terugkeer Gofferttrein komt op stoom

4 maart 2018

Terugkeer Gofferttrein komt op stoom

Foto: SP

Eind 2017 steunde de gemeenteraad het voorstel van de SP om de terugkeer van het stoomtreintje in het Goffertpark mogelijk te maken. Daarmee schaarde de gemeenteraad zich achter het initiatief van een groep betrokken buurtbewoners die zich al geruime tijd inzet voor de terugkeer van het treintje. Deze week liet het stadsbestuur weten positief tegenover het stoomtreintje te staan en werden de plannen verder uitgewerkt.

De Stichting Stoomgroep De Goffert heeft het afgelopen jaar in weer en wind in de stad gecollecteerd om de aanschaf van het treintje mogelijk te maken. De originele stoomtrein staat in Zweden waar de huidige eigenaar, een recreatieondernemer, hem te koop heeft te staan. Inmiddels heeft het stadsbestuur in het bestemmingsplan Goffert-Winkelsteeg ruimte gemaakt voor de rails en het perron.  

SP-gemeenteraadslid Stijn Vat: “De initiatiefnemers hebben met hun enthousiaste manieren van fondsenwerven laten zien dat er vaart in zit en dat er veel animo is onder de Nijmegenaren om het iconische treintje weer te laten rijden. Er is inmiddels bijna 20.000 euro opgehaald en er wordt hard gewerkt om het treintje weer te laten rijden. Goed nieuws is ook dat het treintje tegenwoordig niet meer rijdt op vervuilende kolen, zodat er geen overlast voor omwonenden zal ontstaan en de natuurwaarde van het groene Goffertgebied niet wordt aangetast.”

De terugkeer van de stoomtrein is nog geen feit; de stichting is nog op zoek naar vrijwilligers die willen bijdragen aan het beheer van de trein.  Ook zal er meer geld moeten worden opgehaald. De SP wil de komst van het treintje met een gemeentelijke of provinciale vergoeding steunen, als aanvulling op het bedrag dat door de bewoners is opgehaald. Help mee om de stoomtrein terug te brengen in de Goffert!  Dit kan door middel van donaties, via https://www.stoomgroepdegoffert.nl/.

Reactie toevoegen

U bent hier