h

Sportpark de Biezen: ruimte voor groen én sport in Nijmegen-West

4 februari 2018

Sportpark de Biezen: ruimte voor groen én sport in Nijmegen-West

Foto: www.buitensportnijmegen.nl / www.buitensportnijmegen.nl

Bewoners van Nijmegen-West willen op de plek van sportpark de Biezen meer groen. De SP-fractie heeft samen met PvdA en GroenLinks een voorstel ingediend om de wensen van sportverenigingen te vervullen en tevens ruimte voor groen te maken. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stemde in met het voorstel.

De wijkverenigingen van Waterkwartier, Wolfskuil en Hees vinden dat het thans ongebruikte sportpark de Biezen goed kan worden gebruikt om de verschillende parken en groenvoorzieningen in Nijmegen-West met elkaar te verbinden. De SP ondersteunt dit idee van harte, maar wil dat het complex tevens behouden blijft als sportvoorziening om aan de grote vraag naar accommodaties te kunnen voldoen.

SP-raadslid Stijn Vat: ’De SP is groot voorstander van meer groen in Nijmegen-West. Met het vergroenen van sportpark de Biezen zou een mooie looproute kunnen ontstaan tussen het Westerpark en park West. Maar de SP is ook zuinig op de beschikbare sportaccommodaties: diverse clubs staan te springen om extra veldruimte en daarom stellen wij voor om op het sportpark een groene doorgang te maken voor de omwonenden, waarbij de velden in tact blijven. Dat is winst voor de buurt én voor onze sportclubs. Voorstellen van andere partijen om de sport uit Nijmegen-West te verbannen steunt de SP niet; we vinden het van belang dat iedere buurt een fatsoenlijke sportaccommodatie op loopafstand heeft.“ 

Het stadbestuur heeft met het aangenomen voorstel opdracht gekregen om verschillende alternatieven te onderzoeken voor de toekomstige inrichting van de Biezen.

Reactie toevoegen

U bent hier