h

SP solidair met stakende buschauffeurs

5 januari 2018

SP solidair met stakende buschauffeurs

Foto: Peter de Vos / SP Gelderland

Vandaag kwamen in heel Nederland buschauffeurs in actie voor betere werkomstandigheden. Uit protest legden zij het werk neer, waardoor de meeste bussen niet reden. Net als in veel andere steden kregen zij in Nijmegen een bezoek van de SP, die hen een hart onder de riem kwam steken.

Wie de afgelopen weken de krant heeft gelezen, komt er niet omheen: buschauffeurs zijn het zat. De werkdruk is veel te hoog. Reistijden worden verkort, waardoor ieder rondje met de bus noodgedwongen neerkomt op haastwerk. Tijd om reizigers rustig in te laten stappen is er amper, laat staan een plaspauze voor de chauffer. Geen wonder dus dat de chauffeurs vandaag samen met de vakbonden FNV en CNV in actie kwamen.

Sam van der Wal, bestuurslid van SP Nijmegen, was bij de actie in Nijmegen: “Het is schandalig hoe vervoerder Breng omgaat met haar werknemers. Rendement gaat voor alles. Dat zagen we al met het schrappen van de ‘niet rendabele’ buslijn 4 in Aldenhof, waardoor de bewoners geen fatsoenlijke busverbinding meer hadden. Voor de werknemers blijkt het nog een stuk slechter te zijn, die hebben niet eens tijd om fatsoenlijk naar de wc te kunnen. En kritiek is ook niet gewenst – in de Gelderlander lazen we verhalen van chauffeurs die een spreekverbod opgelegd kregen. Bizar dat dit in het Nederland van 2018 nog voorkomt. De SP staat achter de chauffeurs. Breng moet zich eens een goed werkgever tonen en hen wat ademruimte gunnen. Als er nog verdere acties volgen, zijn we er weer bij.”

Foto: Peter de Vos / SP Gelderland

Reactie toevoegen

U bent hier