h

Nijmegen moet zich sterk maken voor busverbinding Aldenhof

17 januari 2018

Nijmegen moet zich sterk maken voor busverbinding Aldenhof

Foto: SP

Nijmegen moet met de provincie Gelderland om de tafel voor een betere busverbinding van de wijk Aldenhof. Dat bepleit SP-gemeenteraadslid Matthias van Hunnik woensdagavond tijdens de politieke avond.

Bewoners van Aldenhof strijden al sinds november samen met de SP voor de bereikbaarheid van hun wijk. Ruim 700 mensen steunen de petitie Sinds 10 december rijdt buslijn 4 niet meer van Aldenhof naar het centrum via Hatert, maar als pendeldienst naar station Dukenburg en Lindenholt. De grote stadsbussen zijn vervangen door pendelbusjes waar maximaal 8 personen in kunnen.

Van Hunnik: “Die pendelbusjes zijn simpelweg een beroerde oplossing. Mensen kunnen regelmatig niet mee omdat de bus vol zit. Vervolgens moeten mensen een half uur in de kou wachten op de volgende bus, en dan maar hopen dat die niet vol zit. En hij rijdt niet verder busstation Dukenburg. Aldenhof verdient een directe verbinding naar het centrum te hebben. Ook de verbinding met Hatert is voor veel bewoners van Aldenhof erg belangrijk. Daar gaan ze winkelen, naar de huisarts of fysiotherapeut en meer. “

Van Hunnik wil dat Nijmegen zich richting de provincie inzet voor de terugkeer van een fatsoenlijke buslijn naar de Aldenhof. Hij zal daarover een voorstel indienen in de Gemeenteraad: “De provincie besluit hierover samen met vervoerder Breng, maar het zijn nu Nijmeegse wijkbewoners die de dupe zijn. Ik verwacht dan ook dat de gemeente opkomt voor haar inwoners en zich richting de provincie sterk gaat maken voor de bereikbaarheid van Aldenhof. ”

Wat de SP betreft wordt er in de toekomst juist meer geïnvesteerd in het openbaar vervoer. Van Hunnik: “Het is beter voor het milieu, zorgt voor minder verkeersdrukte en heeft ook een belangrijke sociale functie. Wat mij betreft moet de gemeente dat geluid wat vaker bij de provincie laten horen!”

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier