h

SP presenteert 15 topkandidaten

27 november 2017

SP presenteert 15 topkandidaten

Foto: SP

Vandaag maakt de kandidatencommissie van SP Nijmegen haar voordracht voor de top 15 van de kandidatenlijst bekend. Renske Helmer-Englebert is gevraagd om de lijst aan te voeren. Helmer: ‘Die uitdaging ga ik vol trots aan. Ik ben enorm gedreven om met SP Nijmegen het verschil te blijven maken voor de Nijmegenaren. De afgelopen vier jaar heb ik als wethouder samen met buurtbewoners kunnen werken aan mooiere, schonere en veiligere wijken. Er is al veel verbeterd, maar dat werk is nog lang niet af. Bovendien is de SP het sociaal alternatief tegen de rechtse wind uit Den Haag. In Nijmegen doen we dat door te zorgen voor gelijke kansen voor jongeren op school, betaalbaar wonen in de wijk en goede zorg voor onze ouderen.’ 

Op twee staat Bert Velthuis, wethouder wonen en cultuur. Voor zijn wethouderschap was hij al 8 jaar SP-raadslid. De derde plaats is gereserveerd voor fractievoorzitter Hans van Hooft, inmiddels het langstzittende raadslid in Nijmegen. Op vier, vijf en zes staan zittend raadsleden Petra Molenaar, Maarten Sweep en Matthias van Hunnik. Op zeven en acht staan nieuwkomers Marij Feddema en Biljana Markovic. Feddema woont in Lent en is leerkracht op een basisschool in Zwolle. Markovic woont al jaren in de Wolfskuil, en werkt als projectcoördinator bij Humanitas. Op plaats negen staat zittend raadslid Yurre Wieken. De top tien wordt afgesloten door nieuwkomer Thijs Loonstra. Hij studeert Politicologie aan de Radboud Universiteit en is actief bij ROOD, jong in de SP.

Voorzitter van de kandidatencommissie Eric van Kaathoven: ‘Met deze top 15 gaat de Nijmeegse SP de verkiezingen in met bewezen krachten en ijzersterke nieuwkomers. Dankzij onze wethouders en raadsfractie is Nijmegen de afgelopen vier jaar een stuk socialer geworden. Dat zetten we graag voort. Binnenkort maken we de hele conceptlijst openbaar, en halverwege december is het woord aan de leden van de afdeling.’

Reactie toevoegen

U bent hier