h

Bewoners in actie voor veilige buurt in Hatert

1 november 2017

Bewoners in actie voor veilige buurt in Hatert

Foto: SP

Buurtcomité Verkeersveiligheid Hatert, ondersteund door de SP, start een petitie voor veilige straten in de buurt. Daarvoor gaan ze zaterdag 4 november starten met het ophalen van handtekeningen in de de De Kempenaerstraat, Dr Kuyperstraat, Groen van Prinstererstraat, Savorin Lohmanstraat, Tak van Poortvlietstraat, Thorbeckestraat en Van Hogendorpstraat. De bewoners willen dat de gemeente maatregelen neemt om te zorgen dat er onder andere  minder hard gereden wordt in de buurt.

Half oktober organiseerde de SP een buurtbijeenkomst voor bewoners van bovengenoemde straten.  Tijdens die avond hebben de aanwezige buurtbewoners de handen ineen geslagen en drie eisen over de verkeersveiligheid in de buurt opgesteld:

  1. Van 30 kilometer-zone naar woonerf in een aantal straten
  2. Verkeersremmende maatregelen, zoals bloembakken of drempels
  3. Eenrichtingsverkeer handhaven, en mogelijk aanpassen of uitbreiden

Het buurtcomité gaat  op 4 november langs de deuren om steun op te halen voor de eisen voor een verkeersveilige buurt. De actie start om 11:00 bij de speeltuin aan de Groen van Prinsterstraat. Buurtbewoners die mee willen helpen zijn van harte welkom.

Buurtonderzoek verkeer in de buurt

Uit een buurtonderzoek van de SP, van begin oktober, blijkt dat 84% van de bewoners zich zorgen maakt over de verkeersveiligheid in de buurt. Te hard rijden staat met stip op nummer 1. Meer dan de helft van de mensen vindt dat er te hard gereden wordt op verschillende plekken in de wijk. Dit is in alle straten genoemd. Ook het parkeren is op een aantal plekken in de wijk een probleem, met name in de Groen van Prinsterer en Savorin Lohmanstraat. In die straten wordt ook geklaagd over smalle straten. Vrachtverkeer geeft vooral overlast aan de randen van de buurt.

De buurtbewoners hebben zelf een aantal mogelijke oplossingen aangegeven. Veel mensen zien een oplossing in het verhogen of plaatsen van drempels. Ook is er een roep om meer toezicht. In een aantal straten is de situatie met eenrichtingsverkeer niet duidelijk en zal moeten worden aangepast. Sommigen willen meer éénrichtingsverkeer in de buurt.

Reactie toevoegen

U bent hier