h

Gemeente Nijmegen investeert in speeltuin de Leemkuil

25 oktober 2017

Gemeente Nijmegen investeert in speeltuin de Leemkuil

Foto: Matthias van Hunnik

De Gemeente Nijmegen investeert € 800.000 in speeltuin de Leemkuil. Bij de opening van het nieuwe seizoen in april 2018 heeft de speeltuin een nieuw Romeins speelgebied. Afgelopen zondag onthulde SP-wethouder Renske Helmer samen met basisschoolleerlingen in de Leemkuil het gekozen ontwerp.

Renske Helmer is trots op de plannen: ‘Bewegen en vooral buiten spelen is belangrijk voor kinderen, en de Leemkuil is erg populair bij kinderen en ouders. Ik vind het heel bijzonder dat met dit nieuwe Romeinse speelgebied spelen en educatie hand in hand gaan in de oudste stad en onderwijsstad van Nederland. Bovendien hebben we er bij het ontwerp goed op gelet dat het toestel voor alle kinderen toegankelijk is, dus ook voor kinderen met een beperking. Daarvoor hebben we opgetrokken met de Speeltuinbende, het testteam van kinderen met en zonder handicap die zich inzetten voor de toegankelijkheid van speeltuinen.’
De investering was ook nodig voor een duurzame oplossing in verband met het afwaterings- en erosieprobleem van de kuil. Bij regenval komt de kuil namelijk regelmatig vol met water te staan. Naar verwachting kan er na de wintersluiting in het nieuwe speelgebied gespeeld worden.

Reactie toevoegen

U bent hier