h

Extra jongerenvoorzieningen in Tolhuis en Zwanenveld

16 oktober 2017

Extra jongerenvoorzieningen in Tolhuis en Zwanenveld

Foto: Sam van der Wal

Afgelopen week besprak de gemeenteraad de begroting voor 2018. Daarbij ging het ook over voorzieningen in de wijken. Op initiatief van de SP wordt er extra geld vrijgemaakt voor jongerenvoorzieningen in Tolhuis en Zwanenveld.

Petra Molenaar, raadslid namens de SP: “We gaan met de SP regelmatig de buurt in om mensen te vragen naar ideeën voor hun eigen wijk. In Tolhuis waren er heel veel klachten over het jongerenontmoetingspunt daar. Dat zorgde voor zoveel overlast dat in overleg met bewoners uiteindelijk besloten is om deze voorziening weg te halen. Maar jongeren hebben natuurlijk wel een plek nodig waar ze fijn samen kunnen zijn. De wethouder heeft na vragen van de SP toegezegd dit komend jaar nog te realiseren en daar zijn we natuurlijk erg blij mee.”

Behalve in Tolhuis, wordt er ook gekeken of er in Zwanenveld extra jongerenvoorzieningen kunnen komen. In delen van Zwanenveld moeten jongeren noodgedwongen op straat spelen, soms tot ergernis van bewoners die regelmatig voetballen op hun auto zien landen. Het zou mooi zijn als ook hier een extra trapveldje gerealiseerd kan worden. 

Reactie toevoegen

U bent hier