h

SP in actie voor avondbus lijn 5 naar Beuningen

13 september 2017

SP in actie voor avondbus lijn 5 naar Beuningen

Foto: SP

De Nijmeegse SP steunt de actie van SP Beuningen tegen het verdwijnen van buslijn 5 in de avonduren. Donderdagavond 14 september om 20:30 wordt de actie afgetrapt bij het busstation in Nijmegen.

Busbedrijf Breng is van plan lijn 5 (Beuningen-Groesbeek) in de avonduren te laten vervallen. Dat betekent dat je na 21:00 ‘s avonds niet meer met de gewone bus tussen Beuningen, Nijmegen en Groesbeek kan reizen. Breng stelt voor dat mensen in de avond dan maar met de Flexbus op bestelling moeten gaan rijden. Deze BrengFlex kost € 3,50, ongeacht hoe ver je reist. Een ritje van centrum Nijmegen naar centrum van Beuningen of Groesbeek wordt daardoor meer dan een euro duurder in de avond.

Voorzitter van de SP in Beuningen Jos Swartjes: “Beuningen maar ook Groesbeek verdient ook in de avond-uren een fatsoenlijke en betaalbare lijnbus. Daarom vragen wij reizigers of ze ook voor behoud van lijn 5 in de avond zijn. We verzamelen de protesten en zullen die aanbieden bij de provincie Gelderland. Het is aan de provincie om de dienstregeling goed te keuren.”

De Nijmeegse SP steunt de actie van harte. SP-gemeenteraadslid Matthias van Hunnik: “Het schrappen van lijn 5 in de avond heeft ook gevolgen binnen Nijmegen. Bovendien zorgt de lijn voor verbinding naar twee buurgemeenten. Als we willen dat meer mensen van het openbaar vervoer gebruikmaken dan moeten we geen dienstregelingen afknijpen. Beter zorgt het busbedrijf ervoor dat de bus aantrekkelijker en goedkoper wordt.”

De petitie aan de Provincie Gelderland om lijn 5 in de avond te behouden is vanaf donderdag 14 september digitaal te ondertekenen! Ga daarvoor naar beuningen.sp.nl/bus.  

Reactie toevoegen

U bent hier