h

Op de markt en in de wijken

21 september 2017

Op de markt en in de wijken

Foto: Bart Linssen / SP Nijmegen

Deze maand is de SP weer regelmatig te vinden in de Nijmeegse wijken. Zondag 10 september stond de partij met een kraam op het Flora Wijkfestival, om wijkbewoners te vragen naar hun beste idee voor de Wolfskuil. En deze week waren de socialisten in Hatert om buurtbewoners te vragen naar hun mening over de wijk.

Petra Molenaar is namens de SP woordvoerder wijken in de gemeenteraad en woont al een aantal jaar in de Wolfskuil. "We hebben een hoop verhalen gehoord van de mensen, over kleine en grote thema's. Soms over concrete zaken, bijvoorbeeld het voetbalveldje bij de Floraweg. Sommige bewoners zouden het erg fijn vinden als daar ook een speeltuintje kwam. Ook wil men dat er voldoende ruimte blijft voor bewonersactiviteiten - vooral voor jongeren - nu buurtcentrum de Driesprong gesloten is. De Wolfskuil is een echte volksbuurt waar mensen vaak al lang wonen. Zij maken zich dan ook zorgen over de almaar stijgende huren. Ook over veiligheid kregen we veel wensen. In een aantal straten, waaronder de Azaleastraat, wordt vaak te hard gereden. Bovendien zou er gedeald worden op het Azaleaplein - zo blijkt maar dat dit niet alleen een probleem is in het centrum, waar nu veel media-aandacht voor is."

Foto: Petra Molenaar / SP Nijmegen

In Hatert gingen de SP’ers langs de deuren met enkele vragen over de wijk. Afdelingsvoorzitter Bart Linssen: ‘Aan de deuren hoorden we wisselende verhalen. Veel mensen zijn blij met hun wijk, en zien ook vooruitgang. In een van de straten waren mensen blij met de aanpassing van de parkeerplaatsen, waar de gemeente binnenkort mee aan de slag gaat. Maar we hoorden ook veel problemen, bijvoorbeeld over verkeersoverlast. Deze week gaan we weer langs om daar meer over te weten te komen.’

Daarnaast is de SP ook dit jaar weer van de partij bij Viva Symfonica, het wijkfestival in Neerbosch-Oost, dat plaatsvindt op zondag 24 september.

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier