h

Intromarkt kleurt ROOD.

5 september 2017

Intromarkt kleurt ROOD.

Foto: Veerle Springintveld / ROOD Nijmegen

22 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten. Nadrukkelijk vroegen de socialisten aandacht voor de uitbuiting die gemoeid gaat met de flexibele contracten, als onderdeel van de bredere FLEX-actie. Dit doormiddel van ‘FLEX-twister,’ dat de onmogelijke bochten symboliseert waarin jongeren zich vaak moeten wringen als ze een (bij)baan hebben naast of na hun opleiding.

Foto: Veerle Springintveld / ROOD Nijmegen

Ook was het introkraam een plek voor de studenten om de problemen of onzekerheden die zij zelf ervaren en de politieke oplossingen die zij graag zouden willen zien te kunnen aandragen. Niet verrassend waren veel studenten bang voor de torenhoge studieschuld die in het verschiet ligt bij het afronden van hun opleiding. ROOD-lid Thijs Loonstra zegt hierover:

“Deze zorgen waren extra wrang in het licht van de aanwezigheid van D’66, waaraan het schuldenstelsel mede te wijten is, die zich als een wolf in schaapskleren probeerde op te werpen als studentenpartij.”

Veel van deze studenten gaven ook aan minder snel op kamers te gaan in een poging de studieschuld te beperken.

Veel studenten waren geïnteresseerd in ROOD Nijmegen. Daarom houdt ROOD op 14 september voor de nieuwe studenten en activisten een informatieavond waarbij een SP’er zal komen vertellen over de standpunten van de SP over voor studenten extra relevante onderwerpen als wonen, onderwijskwaliteit en wetenschap. Dit belooft een leuke avond te worden waarin studenten en andere geïnteresseerden ook vragen kunnen stellen over wat de SP voor hen kan betekenen en mogelijk ook zij voor de SP. Verdere informatie over deze avond volgt op sociale media, deze website en direct aan hen die hun gegevens hebben achtergelaten bij de introkramen. 

Reactie toevoegen

U bent hier