h

ROOD op flexinspectie in Nijmegen

11 augustus 2017

ROOD op flexinspectie in Nijmegen

Foto: Yurre Wieken / ROOD Nijmegen

Afgelopen donderdag was ROOD in Nijmegen op ‘flexinspectie’. Bij diverse bedrijven werd jongeren die daar werkten gevraagd hoe tevreden zij waren over hun contract. ROOD ging onder andere langs bij de Action, Hema en McDonald’s.

ROOD-woordvoerder Yurre Wieken: “In korte tijd hebben we veel jongeren gesproken die graag meer zekerheid willen. Door hun tijdelijke contract kunnen ze niet investeren in hun toekomst. Als bijbaantje naast je studie lijkt een flexcontract best oké, maar wanneer je na je afstuderen van flexbaantje naar flexbaantje hopt begint het toch wel te knagen – hoe kun je zo een toekomst opbouwen? Met deze actie zet ROOD zich in voor meer vaste contracten. Geef jongeren de zekerheid die ze verdienen!” Momenteel zijn er 2 miljoen flexwerkers in Nederland. 15 % heeft zicht op een vast contract, terwijl 80 % dit zou willen.

Ook de enquête invullen? Klik hier.

Foto: Yurre Wieken / ROOD Nijmegen

Reactie toevoegen

U bent hier