h

ROOD: “Bij Ton krijg je de volle mep”

18 augustus 2017

ROOD: “Bij Ton krijg je de volle mep”

Foto: Sam van der Wal / ROOD Nijmegen

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton (betaal) krijg je de volle mep’.

ROOD-woordvoerder Sam van der Wal: “In de uitzending is te zien hoe belabberd het er in het studentenhuis aan toe is. Lekkend water, brandgevaar en een voordeur die je gewoon open kan duwen. Het is schandalig hoe huisjesmelkers als Ton Hendriks jongeren uitbuiten die een woning zoeken. En wanneer ze dan verhaal komen halen wordt er geslagen. In de uitzending is te zien dat niet alleen Hofman een klap krijgt, ook enkele huurders komen er niet zonder kleerscheuren van af. Hieruit blijkt maar weer eens dat de woningnood onder jongeren een groot probleem is. Daardoor worden ze in de klauwen van figuren als Hendriks gedreven.”

Foto: Sam van der Wal / ROOD Nijmegen

Heb je ook klachten over je huisbaas? Neem dan contact op met ROOD via roodnijmegen@sp.nl. ROOD voert al jaren actie tegen huisjesmelkers en woningnood en organiseert ieder jaar de huisjesmelker van het jaarverkiezing. Dat actievoeren helpt blijkt ook uit de uitzending van #BOOS – een paar uur na de confrontatie werden de gebreken waar het over ging verholpen.

Reactie toevoegen

U bent hier