h

Portaal laat huurders in de kou staan

9 augustus 2017

Portaal laat huurders in de kou staan

Foto: Matthias van Hunnik

Bewoners van de Nijmeegse buurt Zwanenveld 40e straten zijn teleurgesteld in de verhuurder Portaal. Sinds juni zijn bewoners met hulp van SP Nijmegen in actie voor betere woningen. Eind juni overhandigden de huurders een vijftal eisen die zijn getekend door meer dan 180 van de 260 huurders. Ondanks de toezeggingen tijdens de buurtbijeenkomst blijkt Portaal maar mondjesmaat tegemoet te komen aan de eisen van de huurders. Enkele huurders gaan nu via de huurcommissie een huurverlaging afdwingen vanwege de gebreken die Portaal weigert aan te pakken. Hierbij krijgen de huurders steun van Huurteams Nijmegen.

In de brief geeft Portaal aan in 2018 en 2019 aan de slag te gaan met groot onderhoud. Volgens de huurders duurt dat weer erg lang. Marloes Piepers, SP Nijmegen; “Portaal houdt opnieuw de huurders voor de gek. Sommige bewoners wachten al 4 jaar op een nieuwe schuur, en moeten nu alweer nog een jaar langer wachten. Portaal belooft van alles maar er zijn gezinnen die nog twee winters in de kou moeten zitten. Ook is het onbegrijpelijk dat Portaal geen dakisolatie wil aanbrengen. Hallo Portaal, het is 2017!”

Portaal negeert het feit dat er huizen zijn waar de schimmel op de muren groeit. De bewoners krijgen daarvoor ondersteuning van Huurteams Nijmegen. Piepers; “Schimmel op de muren los je niet op met een ventilatierooster in een kozijn. Met hulp van Huurteams Nijmegen gaan huurders de Huurcommissie inschakelen. De huurders willen huurverlaging totdat Portaal de gebreken serieus neemt en aanpakt.”
Binnenkort worden alle bewoners weer uitgenodigd voor een buurtbijeenkomst, waar verdere acties besproken gaan worden. 

Reactie toevoegen

U bent hier