h

Nijmegen genomineerd voor zwemlescampagne

3 september 2016

Nijmegen genomineerd voor zwemlescampagne

De campagne van SP-wethouder Renske Helmer-Englebert om meer kinderen aan een zwemdiploma te helpen is genomineerd voor een prijs als beste sportinitiatief van 2015-2016. Dat maakte de Vereniging Sport en Gemeente (VSG) op 1 september bekend.

Op 15 juni vorig jaar lanceerde wethouder Helmer de campagne ‘Zwemles, een investering voor je leven’. Ouders en scholen worden gestimuleerd om kinderen minimaal zwemdiploma A te laten halen. Helmer: “Ouders noemen vaak tijd- en geldgebrek als reden om hun kind niet naar zwemles te laten gaan. De kosten zouden nooit een barrière voor iets belangrijks als zwemles moeten zijn. In Nijmegen kunnen minima een vergoeding krijgen vanuit het Sportfonds om zwemles van te betalen voor hun kinderen. Alleen zijn nog niet alle ouders daarvan op de hoogte. De campagne richt zich daarom mede op informatievoorziening. Ook kijken we of arrangementen mogelijk kunnen worden gemaakt.”

Helmer is blij met de nominatie. “Deze campagne zou niet zo goed lopen zonder de betrokken organisaties in het onderwijs, de zwemorganisaties en Stichting Leergeld. Deze nominatie is een mooi stukje erkenning daarvoor. Daarnaast hebben we ook succes: het aantal kinderen dat zwemles neemt of een diploma heeft is in een jaar tijd gestegen van 90 naar 94 procent. Sinds 2013 is het gebruik van het Sportfonds meer dan verdubbeld.. Ons streven blijft 100 procent – in een waterrijk land als Nederland zou iedereen een zwemdiploma moeten hebben.”

De winnaar wordt op 28 september bekend gemaakt op het VSG-congres in Leeuwarden.

Meer info:

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier