h

Korting bijzondere bijstand van de baan

11 juli 2016

Korting bijzondere bijstand van de baan

Een sociale gemeente ontziet de minima.  Met die boodschap verzette de SP zich de afgelopen maanden tegen de plannen van het stadsbestuur om te bezuinigen op de bijzondere bijstand. Op 6 juli werd een voorstel van SP, PvdA, GroenLinks en Stadspartij DNF aangenomen dat een streep zette door deze plannen.

Maarten Sweep, gemeenteraadslid namens de SP: “In het coalitieakkoord is afgesproken dat we in Nijmegen een ruimhartig minimabeleid blijven voeren. Dan is het behoorlijk tegenstrijdig – en ook niet erg sociaal – om de bijzondere bijstand met 25 procent te korten. Gelukkig is een meerderheid van de gemeenteraad hier inmiddels ook van overtuigd. Minima krijgen met het keiharde beleid uit Den Haag al genoeg voor de kiezen. Ik ben blij dat Nijmegen nog steeds de stad is die laat zien dat het ook anders kan.”

Reactie toevoegen

U bent hier