h

Gemeenteraad steunt SP: extra investeren in accommodaties breedtesport

13 juli 2016

Gemeenteraad steunt SP: extra investeren in accommodaties breedtesport

Op initiatief van de SP is besloten om drie miljoen euro extra in te zetten voor het opknappen en moderniseren van sportaccommodaties in Nijmegen. SP-fractievoorzitter Hans van Hooft: “Nijmegen kent een bloeiend sportverenigingsleven. Daar mogen we trots op zijn. Toch zien we ook dat veel clubs het moeilijk hebben. Met deze extra investeringen kunnen zij hun zalen en velden weer op het niveau brengen dat ze verdienen, zonder dat de contributie voor de leden omhoog hoeft.” 

 

Van Hooft: “Het maatschappelijk belang van de breedtesport staat voor de SP buiten kijf. Het brengt jong en oud in beweging en vergroot de sociale cohesie. Niet voor niets hebben we in het coalitieakkoord afgesproken flink te investeren in sport, bijvoorbeeld voor de renovaties van het zwembad in Dukenburg en de sporthal in de Meijhorst. Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn en blijven. Sommige andere sportzalen in Nijmegen zijn nu ook toe aan een opknapbeurt. Ook is er duidelijk behoefte aan extra kunstgrasvelden bij voetbalclubs”

Reactie toevoegen

U bent hier