h

Annelieke van den Berg verlaat gemeenteraad

5 december 2015

Annelieke van den Berg verlaat gemeenteraad

Op 16 december zal Annelieke van den Berg de gemeenteraad verlaten. Op 19 maart 2014 werd zij samen met zeven andere SP’ers verkozen, toen de SP een grote verkiezingszege boekte. “Het is ontzettend jammer, maar het is voor mij helaas niet meer mogelijk mijn werk en privéleven te combineren met het raadslidmaatschap. Lid zijn van de gemeenteraad is een grote verantwoordelijkheid, en als ik niet genoeg tijd kan vinden om het raadswerk te doen vind ik het beter om te stoppen.” Van den Berg zal worden opgevolgd door Michelle Foolen.

Annelieke van den Berg trad in maart 2014 toe als een van de nieuwkomers van de SP-fractie in de Nijmeegse gemeenteraad. Hierna hield zij zich bezig met dienstverlening, openbare orde en financiën. Na de tragische brand in het wooncomplex de Notenhout in Neerbosch-Oost pleitte Van den Berg voor meer aandacht voor brandveiligheid in wooncomplexen waar veel ouderen wonen. Ook drong zij er bij de gemeente op aan om meer met open source te gaan werken bij de vernieuwing van de gemeentelijke website.

De vrijgekomen plek in de gemeenteraad wordt ingenomen door Michelle Foolen. Foolen werkt als docente psychologie aan de Radboud Universiteit en was eerder actief bij ROOD, de jongerentak van de SP. Ook was zij van 2009 tot 2010 fractievolger in de gemeenteraad.

 

Hans van Hooft, fractievoorzitter van de SP: “Ik vind het ontzettend jammer dat we Annelieke zullen moeten missen in de fractie. Gelukkig zullen we haar ongetwijfeld op een andere plek terugzien bij de SP en komt Michelle goed beslagen ten ijs om haar taken over te nemen.”

 

Reactie toevoegen

U bent hier