h

SP: Gemeente Nijmegen moet aan de noodbel trekken voor thuiszorg

27 november 2015

SP: Gemeente Nijmegen moet aan de noodbel trekken voor thuiszorg

De SP in Nijmegen wil dat het stadsbestuur bij staatssecretaris Van Rijn aan de noodbel trekt voor de thuiszorg. Vandaag werd bekend dat de zorgorganisatie TSN uitstel van betaling heeft aangevraagd. Cor van Norel, woordvoerder zorg van de SP-fractie: “De problemen bij TSN bedreigen landelijk duizenden banen van thuiszorgmedewerkers en brengen tientallen duizenden cliënten in onzekerheid. Ook in de Regio Nijmegen is TSN actief en kan het cliënten en thuiszorgmedewerkers treffen als TSN failliet gaat. Dat is onacceptabel.”

De bezuinigingen in de zorg zijn volgens de SP de grote oorzaken van het dreigende faillissement. “Van Rijn heeft miljoenen bezuinigd op de thuiszorg. Gemeenten krijgen daardoor minder geld voor thuiszorg met alle gevolgen voor de cliënten en werknemers van dien. De gemeente Nijmegen vangt deze bezuinigingen in de stad grotendeels op, maar bij een faillissement van TSN zal ook de gemeente Nijmegen in de problemen komen om continuïteit van zorg te kunnen garanderen en zullen ook in onze regio banen verloren gaan. De tijd voor stille diplomatie richting staatssecretaris Van Rijn is voorbij, gemeenten moeten nu aan de noodbel trekken”, aldus van Norel. Daarom heeft de SP-fractie vragen gesteld aan het college.

Lees hier de vragen van de SP aan het stadsbestuur.

Reactie toevoegen

U bent hier