h

Kinderen ontwerpen nieuwe Kunstbus

25 november 2015

Kinderen ontwerpen nieuwe Kunstbus

Nu de SP weer meebestuurt in Nijmegen, keert ook de Kunstbus weer terug. Vanaf volgend jaar gaat de bus, die kinderen in contact brengt met kunst en cultuur, weer rijden. Kinderen gaan ook meebepalen hoe de bus eruit komt te zien: vrijdag 27 november zullen leerlingen van basisschool de Kleine Wereld de bus veranderen in een rijdend kunstwerk. Bert Velthuis, wethouder namens de SP, komt een handje helpen.

Velthuis: “Voor hun ontwikkeling is het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur. Jong geleerd is oud gedaan. Helaas gebeurt dat niet altijd, bijvoorbeeld door geldgebrek van de ouders. De Kunstbus zorgt ervoor dat zij toch een stukje cultuur meekrijgen. Omdat kinderen de doelgroep van de Kunstbus zijn, is het toepasselijk dat zij zelf ook bepalen hoe hij eruit komt te zien. Zo maakt de bus meteen een vliegende start. ”

Eerder, tussen 2008 en 2012, reed de kunstbus op initiatief van de SP al door Nijmegen. In 2012 maakten 5000 kinderen er gebruik van. Via de bus worden zij vervoerd naar onder andere de Lindenberg, de Stadsschouwburg, Orientalis, de Honig en het Afrikamuseum.

Reactie toevoegen

U bent hier