h

Taart voor protesterende ambulancemedewerkers

31 augustus 2015

Taart voor protesterende ambulancemedewerkers

Foto: Matthias van Hunnik

Al wekenlang voeren ambulancemedewerkers in diverse steden actie voor een betere cao. Maandagochtend 31 augustus verzamelden zij op Plein 1944 in Nijmegen. De SP was aanwezig om ze een hart onder de riem te steken en deelde taart uit.

Marloes Piepers, bestuurslid van SP Nijmegen: “Door de stugge houding van de werkgevers liggen de  cao-onderhandelingen al een tijd vast. De lonen van ambulancemedewerkers lopen nu fors achter op die in de ziekenhuizen, terwijl hun werk van net zo’n groot belang is. De kloof dreigt zelfs groter te worden. Heel terecht dus dat zij in actie komen. De SP steunt hen van harte, daarom deelden wij vandaag taart en fluitjes uit. Zo konden de medewerkers zich letterlijk laten horen.”

Foto: Marloes Piepers

De Tweede Kamerfractie van de SP moet momenteel onderzoek onder ambulancepersoneel. De vragen van de enquête kunnen hier ingevuld worden.

Foto: Matthias van Hunnik

Foto: Matthias van Hunnik

Actievoerend ambulancepersoneel geeft een demonstratie op Plein 1944

Reactie toevoegen

U bent hier