h

SP: uitvallen buslijnen onacceptabel

9 augustus 2015

SP: uitvallen buslijnen onacceptabel

De SP is geschrokken van het bericht in De Gelderlander van vorige week over het uitvallen van busritten bij Breng. Door een chauffeurstekort reden er minder bussen, waardoor veel Nijmegenaren tevergeefs op de bus hebben staan wachten. De SP wil dat het stadsbestuur aan de bel trekt bij de provincie, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de regio.

Matthias van Hunnik, gemeenteraadslid namens SP Nijmegen: “Een paar maanden geleden was er al veel onrust onder het personeel van Breng. Dat er nu veel ritten uitvallen, lijkt het gevolg te zijn van falend personeelsbeleid. Het busbedrijf weet al maanden hoe de zomerdienstregeling er uitziet en ook het personeel heeft al lang hun vakantiedagen doorgegeven. En toch hebben ze blijkbaar de zaken niet op orde.”

De SP heeft in schriftelijke vragen het stadsbestuur van Nijmegen gevraagd bij de provincie aan de bel te trekken over de problemen bij Breng. Van Hunnik: “De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer, maar het zijn Nijmeegse reizigers die nu de dupe zijn. De gemeente moet er daarom bij de provincie op aandringen dat zij Hermes aanspreken op de huidige situatie. Fatsoenlijk personeelsbeleid bij Breng is in ieders belang, zowel van chauffeurs als reizigers.”

Lees hier de vragen van de SP aan het stadsbestuur.

Reactie toevoegen

U bent hier