h

SP start onderzoek naar Breed

14 juli 2015

SP start onderzoek naar Breed

Foto: Erik Claus / SP Nijmegen

De SP opent een meldpunt voor medewerkers van Breed in Nijmegen. Dit naar aanleiding van klachten die bij de SP zijn binnengekomen. Sinds januari is er in de sociale werkvoorziening geen plaats meer voor nieuwe werknemers – een gevolg van de bezuinigingen van het kabinet. De mensen die er nog wel zitten hebben klachten geuit over de omstandigheden waaronder zij werken. Het meldpunt van de SP moet meer duidelijkheid geven over hoe de situatie op de werkvloer echt is.

Maarten Sweep, gemeenteraadslid namens de SP: “Mensen in de sociale werkvoorziening willen dolgraag aan de slag, maar de landelijke overheid zet er nu het mes in. Nog steeds zijn de wachtlijsten in de sociale werkvoorziening erg lang, terwijl het aantal beschutte werkplaatsen juist verdwijnt. Daarnaast zijn de medewerkers die er nog wel zitten niet blij met hoe er met ze wordt omgesprongen. Zo zou er geen of te weinig rekening worden gehouden met persoonlijke omstandigheden en weten mensen door onduidelijke communicatie vaak niet waar ze aan toe zijn. De SP wil graag weten hoe de vork in de steel zit, vandaar dat wij dit meldpunt hebben geopend. Mensen kunnen hun verhaal nu bij ons kwijt. Als we genoeg informatie hebben zullen we kijken welke actie we hier in Nijmegen kunnen ondernemen.”

Het meldpunt kan hier worden ingevuld.

Foto: SP'ers polsen vanochtend bij Breed.

Reactie toevoegen

U bent hier