h

SP bezorgd over toekomst zwembaden

18 juli 2015

SP bezorgd over toekomst zwembaden

De SP maakt zich zorgen over de toekomst van de Nijmeegse zwembaden. Op 10 juli berichtte De Gelderlander over de plannen voor de sluiting van de locaties in Dukenburg en West. NV Sportfondsen Nijmegen wil deze vervangen door één zwembad op een tussengelegen plek. Een mogelijke optie is de Winkelsteeg. De SP vindt dit geen volwaardige vervanging voor de zwembaden die nu dreigen te verdwijnen en heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Stijn Vat, gemeenteraadslid namens de SP: “Wat de SP betreft is het onacceptabel dat er zwembaden verdwijnen uit de wijken. Onze inzet is juist dat er in de wijken geïnvesteerd wordt en dat voorzieningen overeind blijven. De zwembaden in Dukenburg en West liggen op een goede locatie, middenin de wijk. Daarmee zijn ze goed bereikbaar voor jonge gezinnen met kinderen. De Winkelsteeg is erg afgelegen en wat ons betreft onvoldoende compensatie als deze twee locaties verdwijnen. Wij hebben Dukenburg beloofd dat voorzieningen behouden blijven en die belofte maken we hoe dan ook waar.”

Bekijk hier de vragen van de SP aan het college.

Reacties

Helemaal mee eens hoor wat Stijn Vat en de SP hier schrijft en wil gaan doen om sluiting van de beide zwembaden te voorkomen. Daarnaast heb ik ook eerder gelezen dat een fractielid van de SP (ben even de naam daarvan kwijt, sorry) stimuleert dat kinderen weer schoolzwemmen moeten krijgen en minimaal diploma A moeten halen. Dit omdat Nederland een waterrijk land is maar ik vind ook dat zwemmen in zwembaden of ook in natuurwater een leuke vorm van recreatie is bovenop het fenomeen van sportief bezigzijn! Vanwege het laaste aspect, dus vanwege ook recreatief of zelfs in wedstrijd vorm zwemmen moeten de beide zwembaden blijven behouden!!

Reactie toevoegen

U bent hier