h

'Hart voor de zorg' voor Nijmegen

9 juni 2015

'Hart voor de zorg' voor Nijmegen

Foto: Marloes Piepers / SP Nijmegen

Medewerkers van thuiszorginstelling Vérian gaan woensdagavond 10 juni een hart aanbieden aan wethouder Bert Frings onder het motto “Nijmegen heeft hart voor de thuiszorg”. Daarmee grijpen ze de kans om Nijmegen te bedanken voor hun steun en inzet om goede thuiszorg te behouden. Sinds mei vorig jaar bestaat het Nijmeegse college uit SP, GroenLinks, PvdA en De Nijmeegse Fractie, gesteund door de VSP. De partijen hebben afgesproken om, ondanks de forse bezuinigingen van het kabinet, niet te bezuinigen op de thuiszorg. De FNV en de lokale SP steunen de medewerkers inmiddels al een half jaar in hun strijd tegen de salarisverlaging. FNV-bestuurder Corrie van Brenk en SP-gemeenteraadslid Cor van Norel zijn woensdag dan ook aanwezig.

Voorafgaand aan de raadsvergadering brengen medewerkers van Vérian een bezoek aan het stadhuis. Onder het motto “Nijmegen heeft hart voor de thuiszorg” bieden ze het Nijmeegse college, vertegenwoordigd door wethouder Bert Frings, een hart aan. Ook vragen de actievoerende medewerkers, samen met FNV-bestuurder Corrie van Brenk, alle aanwezigen om de FNV-petitie Red de Zorg te tekenen. Deze petitie is de afgelopen maand al minstens 300.000 keer getekend.

Cor van Norel: “Sinds november steunt de SP de strijd tegen de loondump. De gemeente Nijmegen bezuinigt niet op de thuiszorg en betaalt een fatsoenlijke prijs aan Vérian. Daarom is het erg onfatsoenlijk dat Vérian wel 20% kort op het salaris. Het beleid van de gemeente Nijmegen is een steun in de rug van de medewerkers. We kijken dan ook uit naar het kort geding aankomende donderdag.”

De actiebijeenkomst begint om 17:00 uur buiten bij de ingang van het gemeentehuis (Korte Nieuwstraat 6, Nijmegen). Er is muziek van het Nijmeegse duo RAAK (o.a. Paul de Graaf). Rond 17:30 uur zal het hart aan wethouder Frings overhandigd worden. Ondertussen kan iedereen zijn handtekening zetten voor de petitie Red de Zorg.

Sinds eind 2014 voeren medewerkers van Vérian actie tegen de salarisverlaging. Door bezwaar te maken en acties te voeren is de salariskorting uitgesteld tot april. Vervolgens is er een getrapte salarisverlaging doorgevoerd. Komende donderdag is er een kort geding bij de rechtbank in Zutphen dat de FNV heeft aangespannen tegen Vérian om de salarisverlaging terug te draaien. Zolang als het nodig is, blijven de medewerkers strijden voor behoud van het salaris.

Foto boven: medewerkers van Vérian voeren in het centrum van Nijmegen actie voor het behoud van de thuiszorg

Reactie toevoegen

U bent hier