h

Groen licht voor Waalhalla

27 juni 2015

Groen licht voor Waalhalla

Foto: Matthias van Hunnik / SP Nijmegen

Waalhalla kan aan de slag met haar verhuisplan. Nadat op 10 juni bijna de volledige Nijmeegse gemeenteraad zich achter het alternatieve plan van de skatehal schaarde, heeft het stadsbestuur inmiddels het benodigde geld vrijgemaakt. Waalhalla krijgt eenmalig 375.000 euro om te verhuizen van de fabriekshal in de Waalbanddijk naar CP Kelco. De SP, die ervoor pleitte dat Nijmegen het plan van Waalhalla zou overnemen, is tevreden.

SP-gemeenteraadslid Petra Molenaar: “De SP steunt Waalhalla al jaren. In 2011 voerden de SP-jongeren van ROOD nog actie voor het behoud van Waalhalla, toensluiting dreige. De SP is er dan ook altijd voorstander geweest dat Waalhalla gesteund zou worden in haar verhuizing die dit jaar moest plaatsvinden. Het oorspronkelijke plan was nogal duur, maar nu de kosten omlaag zijn gebracht  en de gemeente geld heeft vrijgemaakt kan Waalhalla aan de slag.”

Waalhalla zal haar huidige locatie per 1 juli verlaten. Vervolgens vindt in de zomervakantie de verhuizing plaats. SP-wethouder Renske Helmer: “Duizenden jongeren uit Nijmegen en omstreken komen geregeld in Waalhalla. Waalhalla biedt hen een plek voor vertier en culturele activiteiten. Nu de verhuizing kan beginnen kan Waalhalla daar ook de komende jaren mee doorgaan.”

Foto boven: actie van jongeren van Waalhalla bij het gemeentehuis op 10 juni.

Reactie toevoegen

U bent hier